Jaarlijkse Reuzenkalender

De eerste Vlaamse Reuzenkalender werd voorgesteld op 15 november 2014 in Deurne tijdens de jaarlijkse Federatiedag van Reuzen in Vlaanderen vzw. Het is een praktische overslag-muurkalender met maandelijks de reuzenactiviteiten die zullen plaatsvinden, geïllustreerd met prachtige kleurfoto's van Vlaamse (en enkele Nederlandse) stadsreuzen. Alle evenementen worden ook vermeld in de 'Agenda' op www.reuzeninvlaanderen.be, de website van Reuzen in Vlaanderen vzw.


 ;
Voorbeelden uit de praktijk
De realisatie van de reuzenkalender bracht een inventarisatie van de reuzenevenementen in Vlaanderen tot stand. Daarnaast is er nu ook een databank aan organisatoren van reuzenevenementen waardoor we in staat zijn de reuzenbeheerders in contact te brengen met die organisatoren en de reuzen bijgevolg meer kunnen optreden. Met de reuzenkalender biedt Reuzen in Vlaanderen de reuzenbeheerders een extra bron van inkomsten. Zij ontvangen 15 gratis exemplaren en kunnen er nog bijbestellen aan verlaagd tarief om door te verkopen aan hun sympathisanten. 

De reuzenkalender heeft veel belangstelling gekregen waardoor meer reuzenbeheerders in contact zijn gekomen met onze werking en erfgoedzorg. (dd. 5 mei 2015)