Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei

Erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei is met zijn 16 steden en gemeenten* één en al verscheidenheid. Deze variatie biedt veel troeven en kansen voor een boeiende erfgoedwerking. De plek en het rijke lokale erfgoed zijn voor ons uitnodigingen om verhalen te vertellen waarin diverse soorten erfgoed samen de hoofdrolspelers zijn. Dat erfgoed opsporen, behoeden, in contact brengen met mensen en overdragen aan wie na ons komt, is de uitdaging die wij aangaan. De lokale sterktes zijn onze uitvalsbasis, samenwerking is de rode draad in onze werking.
De erfgoedcel is een aanspreekpunt en ondersteuningskracht voor iedereen die lokaal met erfgoed bezig is. Onze doelstellingen situeren zich rond de kernwoorden: vrijwilligers, communicatie, ondersteuningsbeleid, deelgenootschap, netwerk en proeftuin. 

Wil je weten voor welke ondersteuning, communicatiemiddelen en uitleenbare tentoonstellingen je bij de erfgoedcel terecht kan? Klik hier voor de brochure met ons aanbod voor gemeenten en organisaties.

*Deze projectvereniging is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Beersel, Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal,  Sint-Pieters-Leeuw, Ternat en vzw ‘de Rand’ voor de gemeenten Drogenbos, Linkebeek en Sint-Genesius-Rode en de Provincie Vlaams-Brabant.;