Inspiratie

Wil je starten met erfgoedzorg? Je bent hier niet alleen in. Velen in Vlaanderen dragen zorg voor hun immaterieel erfgoed. Ze proberen en bouwen ervaring op in dat ‘borgen’ van hun erfgoed. Te gek toch om dat elk op een eiland te doen? www.immaterieelerfgoed.be brengt mensen samen en deelt ideeën en ervaringen.

De website is de start van je zoektocht naar inspiratie voor het uitbouwen van je eigen erfgoedzorg. Onder ‘in de praktijk’ staan projecten, ervaringen en tips gebundeld. Veel inspiratie valt daar te sprokkelen. Leren met je ogen als het ware. Met een enkele telefoon of e-mail is contact snel gelegd.

© Annemie America
 

Wegwijzer

  • WAT – een overzicht van immaterieel erfgoed in Vlaanderen: de mensen achter deze gebruiken en kunde zitten zich actief in voor de erfgoedzorg ervan.
  • WIE – al wie betrokken is bij immaterieel erfgoed: de mensen achter immaterieel erfgoed (verenigingen of individuen), professionele erfgoedorganisaties …
  • HOE – voorbeelden van erfgoedzorg: projecten, ervaringen, plannen. Zoek op ‘soort erfgoed’ of ‘soort actie’ en ga gericht op zoek naar inspiratie op maat.

Zelf informatie toevoegen?

Alle informatie onder 'in de praktijk', wordt verzameld in een databank voor immaterieel erfgoed. Wil je ook bewust aan erfgoedzorg doen? Je wilt met je acties en immaterieel erfgoed in beeld komen, anderen inspireren en te woord staan bij vragen? Ga naar Doe mee.