Infosessie: Hoe geef ik een goed meester-leerlingtraject vorm?

Beurs voor het doorgeven van vakmanschap binnen een meester-leerlingtraject? 

De Vlaamse overheid biedt ook in 2022 de kans tot het aanvragen van een beurs voor het doorgeven van vakmanschap in immaterieel erfgoed binnen een meester-leerlingtraject.Zo'n beurs dient als financiële ondersteuning voor vakmensen die één of meerdere leerlingen een aantal maanden (max. twee jaar) in de leer neemt(en) om hem en/of haar de knepen van het vak te leren. 

Meer info vind je op: https://www.vlaanderen.be/cjm/nl/cultuur/cultureel-erfgoed/subsidies/beurzen-voor-het-doorgeven-van-vakmanschap-een-meester-leerlingtraject


Infosessie: Hoe geef ik een goed meester-leerlingtraject vorm?

Wil je al lange tijd je vakmanschap verfijnen en hiervoor in de leer gaan? Of ben jij meester in een bepaalde kennis of techniek die je koestert en graag wil delen of doorgeven aan een opvolger of collega?  Denk je over het aanvragen van een beurs om dit te helpen mogelijk maken?
Dan komen er allerlei vragen aan de oppervlakte. Voor heel wat vragen kan je te rade op de website van de overheid in de handleiding en de Veelgestelde Vragen.

Maar hoe geef je dan een sterk meester-leerlingtraject vorm?
Hoe kan je je vakmanschap als immaterieel erfgoed begrijpen? Hoe plan je het vakmanschap verder door te geven? Hoe kan je de samenwerking tussen meester en leerling(en) vormgeven? En hoe kan een traject verlopen qua opbouw en in de tijd? Hoe denk je het vakmanschap te documenteren?
Heel wat inhoudelijke vragen stellen zich in het uittekenen van een meester-leerlingtraject. 

Deze infosessie helpt je daarbij graag op weg.
Tijdens deze avond gaan we concreet in op de verschillende aspecten die een goed meester-leerlingtraject kunnen vorm geven, en is er ruimte voor uitwisseling en vragen.

Inschrijven kan op:

https://www.erfgoedcelbrugge.be/nl/infosessie-hoe-geef-ik-een-goed-meester-leerlingtraject-vorm

 

Deze Infosessie wordt aangeboden door Werkplaats immaterieel erfgoed in een samenwerking met Erfgoedcel Brugge en Handmade in Brugge

 

Meester en leerling aan de slag tijdens de 'ruwstook' | © Kris Van de Sande