Boek: Musea en immaterieel cultureel erfgoed

IMP-boek

Als onderdeel van het ‘Intangible Cultural Heritage and Museums Project’ (IMP)* kwam het boek ‘Musea en immaterieel cultureel erfgoed: Op naar een third space in de erfgoedsector’ tot stand.

Het boek reflecteert de vele activiteiten die musea en immaterieel-erfgoedgemeenschappen ondernemen rond immaterieel erfgoed. Gedeelde concepten worden duidelijk in beeld gebracht en de vele mogelijkheden tot samenwerking worden belicht. Tegelijkertijd staat het boek ook stil bij de dilemma’s en uitdagingen die bij het werken met immaterieel cultureel erfgoed in musea aan de oppervlakte komen.

Je kan het volledige boek hier downloaden in het Engels. Voor de beknopte samenvatting in het Nederlands kan je hier terecht. Interesse in de toolkit die ontwikkeld werd binnen het IMP-project? Neem dan ook zeker hier eens een kijkje.

*Werkplaats immaterieel erfgoed was de lead partner in dit internationale project rond het borgen van immaterieel erfgoed in musea.