test - Yper museum zet stoeten in de kijker bij het jonge volkje - voorbeeld na nominatie aanvullend artikel

'Stoeten doen ontmoeten' werd in 2019 genomineerd voor het Register van inspirerende voorbeelden inzake het borgen van immaterieel cultureel erfgoed (en voor 3 jaar op het Register geplaatst.) Yper Museum heeft met dit project de voorbije jaren ingezet op tradities in hun regio én op het jonge volkje. Met de scouts papa's bliezen ze de sint-Maartenstraditie nieuw leven in en met de kinderen van de lagere school zetten ze een heuse  kidreportage over de bloedprocessie in Voormzele op. De Yperade was dan weer een kunstproject.

Wat & Hoe

Het eerste jaar hebben ze dit en dat egdaan, samengewerkt met die en die en uiteindelijk heeft dat dit en dat opgeleverd. Het volgende jaar bracht iets helemaal anders, op vraag van die en die en met die en die partners. Waar hebben ze op ingezet en waarom? Wat houdt hun actie precies in, wat hebben ze gedaan? Hoe hebben ze het aangepakt? Wie was er allemaal betrokken? Wat heeft de actie opgebracht/veranderd? Trefwoord borgingsmaatregel gebruiken (educatie, communicatie etc.). ‘Objectief’ beschrijvend op basis van de informatie die in nominatie gegeven werd, online te vinden is, besproken werd aan telefoon.

Tot slot zijn ze van plan om ook de volgende jaren verder in te zetten en het vergaarde materiaal te blijven gebruiken in de scenografie enzovoort enzovoort.Het eerste jaar hebben ze dit en dat gedaan, samengewerkt met die en die en uiteindelijk heeft dat dit en dat opgeleverd. Het volgende jaar bracht iets helemaal anders, op vraag van die en die en met die en die partners. Waar hebben ze op ingezet en waarom? Wat houdt hun actie precies in, wat hebben ze gedaan? Hoe hebben ze het aangepakt? Wie was er allemaal betrokken? Wat heeft de actie opgebracht/veranderd? Trefwoord borgingsmaatregel gebruiken (educatie, communicatie etc.). ‘Objectief’ beschrijvend op basis van de informatie die in nominatie gegeven werd, online te vinden is, besproken werd aan telefoon.

"Wat betekent deze actie voor jullie immaterieel-erfgoedpraktijk?"

"Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book."

"Wat is jouw gouden raad voor anderen?"

"Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book."

"Ondernemen jullie nog andere acties waar je trots op bent?"

Luc Rombouts voor de beiaardiers in Vlaanderen