De Koning Boudewijnstichting biedt opleidingsbeurzen aan getalenteerde, jonge ambachtslieden

9 mei 2019

De Koning Boudewijnstichting wil jonge, talentvolle Belgische ambachtslieden in erfgoedberoepen steunen in hun opleiding. De stichting biedt individuele beurzen aan, en steun bij projecten van organisaties die zich inzetten voor gelijkaardige doelstellingen. Dankzij de beurzen kunnen ambachtslieden hun vaardigheden perfectioneren in een opleidingscentrum of bij een leermeester in het buitenland. De beurzen worden toegekend op basis van het reële kostenplaatje en kunnen niet meer bedragen dan 10.000 Euro per beurs.

De oproep richt zich tot jonge ambachtslieden tussen de 20 en 35 jaar die werkzaam zijn in België. Ze dienen actief te zijn in de erfgoedberoepen. Enkele vakgebieden die in aanmerking komen, zijn: decoratieschilderen, vergulden, glaskunst, steenhouwen, smeedwerk, bekleden, houtbewerken, schrijnwerk, mozaïekleggen, gipswerk, historische groenteteelt en tuinbouw, snoeien van oude bomen, boekbinden, horlogemaken, en meer. 

Een aanvraag indienen kan nog tot en met 29 augustus 2019. De uiteindelijke selectie wordt bekend gemaakt op de laatste dag van het jaar.

Alle informatie is hier terug te vinden.

 

Foto: "Siermetselwerk" door Roel Wijnants - CC BY-NC 2.0