Nieuwe stafmedewerker borgen & participatie

25 maart 2020

Zoals sommigen al weten, sloeg Floortje eind 2019 een andere weg in. Met enorm veel dankbaarheid en mooie wensen namen we afscheid. Echter bij elk einde hoort ook steeds een nieuw begin, en na een stevige zoektocht mogen wij dan ook een opvolger van kaliber verwelkomen. Met open armen ontvangen wij Jana in ons team! Als stafmedewerker borgen & participatie zal zij het voortouw nemen in één van onze vier grote doelstellingen: het borgen van immaterieel erfgoed in Vlaanderen.

 

Jana Kerremans is erfgoedliefhebber sinds jaar en dag. Naast een loopbaan en bestuursmandaten in cultuur, toerisme en erfgoed, is ze freelance moderator, presentator & creatief allrounder. Jana komt tot rust aan zee, in een concertzaal of arthouse cinema & op haar koersfiets. En zolang ze zich kan herinneren, verdwijnt ze met een boek in een hoek.

De kracht van immaterieel erfgoed is volgens haar betekenisgeving te kunnen bieden in een wankelende wereld.

Onze nieuwe stafmedewerker borgen & participatie staat steeds klaar voor alle erfgoedgemeenschappen, groepen & individuen die in de weer zijn rond immaterieel erfgoed. Ook voor alle professionele erfgoedorganisaties is Jana het eerste aanspreekpunt. 

Hebben jullie vragen of willen jullie Jana graag verwelkomen? Stuur haar gerust een mailtje. 

Zij verzamelt ook al jullie vragen vanuit immaterieel erfgoed in verband met de COVID-19 maatregelen. Samen met de cultuursector & de overheid zoekt Werkplaats immaterieel erfgoed naar oplossingen. Meer hierover lezen jullie binnenkort. Ondertussen maakte FARO alvast dit knappe overzicht voor de gehele cultureel-erfgoedsector.