Roadtrip cultuureducatie: immaterieel erfgoed en emotienetwerken

30 september 2020
Op 26 oktober organiseren we als Werkplaats immaterieel erfgoed samen met publiq vzw en Imagine IC een webinar over immaterieel erfgoed en emotienetwerken, in het kader van de roadtrip Cultuureducatie.
 
 
Emotienetwerken zijn de uiteenlopende gevoelens die mensen bij een erfgoed-item hebben en die soms flink kunnen botsen. Maar emotienetwerken is ook een werkwoord. Het is een oefening die inzicht verschaft in het ingewikkelde samenspel van emoties en belangen rond erfgoed. Het idee is dat deelnemers de onderlinge relaties zien veranderen en zich daardoor bewust(er) worden van de complexe dynamiek rond erfgoed.
We gaan een stap verder dan het erkennen van 'meerstemmigheid': hoe luister je naar elkaar? En kan je van positie veranderen?

Danielle Kuijten van Imagine IC gaat in gesprek met Jana Kerremans van Werkplaats immaterieel erfgoed.

Schrijf je in via onderstaande link!

Praktisch

  • Datum: maandag 26 oktober
  • Start om 10u, einde voorzien rond 12:45u
  • Deelname is gratis, inschrijven is verplicht. Op minder dan 3 werkdagen is annuleren niet meer mogelijk. Indien je daarna afzegt of niet opdaagt, rekenen we een no show fee aan van 25 euro (excl. BTW).
  • Deze sessie zal volledig online plaatsvinden. Na je inschrijving houden we je op de hoogte van het verloop van de sessie.
  • Voor deze sessie maken we gebruik van Zoom. Na wat research is dit voor ons en de deelnemers de meest gebruiksvriendelijke tool, met de mogelijkheden om een kwalitatieve interactieve ervaring mogelijk te maken. Uiteraard nemen we de noodzakelijke maatregelen om de veiligheid en privacy van de deelnemers tijdens de online sessies te garanderen. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met de contactpersoon van dit event. Enkel ingeschreven deelnemers ontvangen de deelnamelink.
  • Benodigdheden: computer met camera en microfoon