Carnaval Blankenberge

Carnaval Blankenberge is een jaarlijks meerdaags volksfeest, met als orgelpunt de carnavalstoet door de straten van de stad.

Carnaval Blankenberge, dat is eigenlijk een carnavalsjaar. Het carnaval start met de Zwijntjeszitting in het najaar, waarbij kandidaat prinsen of prinsessen voorgedragen worden. Daarna volgt het Prinsenbal, de verkiezing van prins of prinses Carnaval.

In de krokusvakantie is Blankenberge helemaal van de feestvierders. Tijdens de dolle carnavalsdagen van zaterdag tot en met dinsdagavond barst het feest in alle hevigheid los. Op zondag trekt de carnavalstoet met lokale carnavalsgroepen door de straten.

Geen editie van Carnaval Blankenberge is dezelfde, met altijd oog voor kwaliteit en variatie in het programma. Als feest voor en door Blankenbergenaars draagt het carnaval sterk bij tot de gemeenschapsvorming in de stad. Het is een volksfeest waar rang, stand en leeftijd niet van tel zijn. Iedereen die van carnaval houdt, is welkom.