Trammelant

Badplaats De Haan ademt nog steeds de stijl en de sfeer van de belle époque en dat wordt jaarlijks gevierd met een groots belle époquefeest: Trammelant. Trammelant kent zijn eerste editie in 1978 n.a.v. het 75-jarig bestaan van het tramstation en de oprichting van TTO Noordzee, de erfgoedvereniging die waakt over het herstel en de conservatie van historisch trammaterieel. Meer dan 40 jaar later is Trammelant nog steeds een hoogdag voor De Haan, met een pak nieuwe tradities. De festiviteiten worden 's ochtends geopend door burgemeester en schepenen in prachtige oldtimers. In de namiddag arriveren meer dan tweehonderd figuranten in een oude kusttram aan het beschermde tramstation. In een feestelijke optocht gaan de prachtig uitgedoste heren en dames te voet, met een koets of met een oldtimer naar het park ‘la Potinière’, de startplaats van de belle époqueroute. In meerdere taferelen wordt de tijdsgeest van het begin van de jaren 1900 uitgebeeld. Amusante toneelsketches wisselen af met salondansen. De Normandiëlaan wordt herschapen in een drukke stadsstraat met auto’s, fietsen, koetsen en steekkarren van de diverse neringdoeners. Diverse ambachten demonstreren hun kunnen. Hier leeft de echte belle époque. De ganse dag kan je er terecht bij talrijke smulkraampjes en drankgelegenheden, doe je de ontdekking van je leven op een meerwaarde brocante markt, kuier je langs de vele koopstanden in het winkelcentrum. En dit alles overgoten met muziek uit de tijd van toen.’s Avonds wordt De Haan één groot openluchtfeest. Diverse podiumoptredens zorgen voor uitzinnig amusement voor eenieder.

Meer op visitdehaan.be