Hoe werkt het?

Immaterieel erfgoed is erfgoed dat leeft. Het zit ingebed in de maatschappij. En vele mensen zijn er dag in dag uit mee in de weer. Dát tonen en blijvend aanmoedigen, daar gaat deze website voor. Samen met jou!

WIE KAN INFORMATIE DELEN?

Denk je, ‘ja, ik ben met immaterieel erfgoed bezig’? Of 'ik zie hier kansen in om rond te werken'? Dan bestaat dit platform er ook voor jou. Dat kan zijn als meester in de houtbewerking, carnavalist tot danser. En als professional: musea, socio-culturele organisaties, scholen, zorgcentra ... Immaterieel erfgoed zit overal, doorheen het leven verweven. Iedereen kan, individueel of in groep, bijdragen aan het doen, beleven en voortzetten ervan. En dus ook op deze website erfgoed of acties in beeld brengen. Samen sterk!

WELKE INFORMATIE KAN JE DELEN?

De website heeft drie grote onderdelen: immaterieel erfgoed, de zorg ervoor en algemene communicatie. Voor elk van deze onderdelen kan je zelf info toevoegen. Hoe? Dat lees je in de handleiding. Wees gerust, we gaan zorgzaam met al je informatie om. Alles daarover lees je in de gebruikersvoorwaarden en onze privacyregeling.  

WAAROM INFORMATIE DELEN?

Omdat je fier bent op je erfgoed of project en dit wil tonen. Omdat je er meer visibiliteit aan wil geven. Omdat dit de start kan zijn om met een groep de schouders te zetten onder erfgoed. Omdat je zo ook anderen kan inspireren en kan laten leren uit jouw ervaring. Omdat … waarom niet eigenlijk?! 

Ga zelf aan de slag

Registreer je en geef jouw erfgoed of actie door.

Handleiding