De goochelmicrobe doorgeven

In het hart van Vlaanderen ontspruit een uniek leertraject: 'De goochel microbe doorgeven'. Meester Koenraad Ronsmans, een gerenommeerde goochelaar en ervaren evenementenprofessional, deelt zijn uitgebreide vakkennis met leerling Joppe Bossuyt. Deze jonge illusionist is de zoon van een doorgewinterde goochelaar, waardoor de magie al vroeg in zijn vingers zat. Door samen te werken met Koenraad, wil Joppe zijn vaardigheden verder verfijnen en uitbreiden.

Meester Koenraad en leerling Joppe vinden elkaar in hun gedeelde passie voor goochelen en hun gemeenschappelijke betrokkenheid bij de goochelgemeenschap in Vlaanderen. Koenraad, actief in de eventsector, merkt een gebrek aan goochelaars met diepgaande vakkennis. Zijn doel? Joppe opleiden tot een meester in de goochelkunst en zo de magie levend houden.

Dit meester-leerlingduo verdiept zich in de geheimen van goocheltechnieken, timing, en podiumaanwezigheid. Het belang van dit vakmanschap strekt verder dan het vermaken van mensen. Een goochelaar brengt verwondering en verbindt mensen, iets wat in deze tijd van onschatbare waarde is.

Meester en leerling streven naar het behoud van de rijke goochelgeschiedenis in Vlaanderen en documenteren dit traject als een erfenis voor de gemeenschap. Als leerling heeft Joppe veel ambitie. Hij wil zijn eigen stijl ontwikkelen. In de goochelwereld wil hij meer zijn dan enkel "de zoon van".

Met wekelijkse ontmoetingen, intensieve oefensessies en de nodige geheimhouding omhult dit meester-leerlingtraject een magisch avontuur dat de kunst van goochelen voorbij de schijnwerpers draagt, recht naar de harten van het publiek. Het is een traject, gedreven door passie en vastberadenheid, waarin de kunst van goochelen wordt doorgegeven aan de volgende generatie.

Looptijd traject

2 januari 2024 - 31 december 2025

Domein

Sport en spel