Integrale opleiding tot taxidermist

In dit meeslepende avontuur staat Lilia Jimenez centraal. Met een biologiediploma en een passie voor taxidermie die teruggaat tot ruim tien jaar, bundelen zij en meester Michiel Tilley van Tilley Creations hun krachten in een intensief leerprogramma van 12 maanden. Lilia zal gedurende vier dagen per week haar talenten ontplooien in het atelier van Tilley Creations.

Meester Michiel, met zijn solide onderwijsachtergrond en uitgebreide ervaring in de taxidermiewereld, koestert de wens om zijn diepgaande kennis door te geven. Taxidermie, het kunstig prepareren van dieren, draagt bij aan het behoud van dieren en erfgoed.

Samen zullen de meester en leerling zich verdiepen in diverse technieken, waaronder het aanpassen van vormen en het opzetten van dieren met een open muil. Het curriculum omvat individuele lesdagen, het werken aan eigen projecten, routinematige taken en het volgen van externe cursussen.

Lilia, met haar achtergrond in biologie en liefde voor kunst en natuurbehoud, wil een professionele taxidermist worden. Ze wil haar kennis delen door workshops en educatieve programma's te maken.

Het hoofddoel van dit leertraject is Lilia te vormen tot een bedreven taxidermist, in staat om haar kennis te delen en mensen bewust te maken van de natuur. Het doorgeven van dit ambacht draagt bij aan het behoud van kennis over het dierenrijk.

Looptijd traject

1 januari 2024 - 31 december 2024

Domein

Natuur en landbouw, Ambacht, vakmanschap en techniek