Interne vechtkunsten en podiumkunsten

Arco Renz is choreograaf, danser en stichter van Kobalt Works, een organisatie die transculturele kunstprojecten produceert. De kunstenaar is gefascineerd door Zuidoost-Azië. Het was die interesse die hem bij Thierry Bae bracht. Net als Arco is Thierry een gevierd danser, choreograaf en podiumkunstenaar. Thierry is ook meester in de Taiji Quan: een eeuwenoude Chinese interne vechtkunst ​en meditatieve gezondheidskunst.

Taiji kenmerkt zich door zachte, ronde, ononderbroken, vloeiende bewegingen die met focus en bewustzijn worden uitgevoerd.  

Arco kent Thierry al enkele jaren en volgde al verschillende workshops bij hem. Zo ontdekte hij de artistieke waarde van Thierry’s vakmanschap. Om zich verder in  de Chinese bewegingskunst te verdiepen, startte Arco in juli 2019 een reeks masterclasses bij de Taiji-meester. Nog tot juni 2021 zal Thierry acht volledige dagen per maand uittrekken om zijn vakmanschap door te geven. Beide dansers willen de culturele sector verbreden door vechtsport en hedendaagse dans met elkaar te verbinden. Arco zal het vakmanschap integreren in zijn choreografieën en zo bijdragen tot de veelzijdigheid van de Vlaamse danswereld.   

Looptijd traject

1 juli 2019 - 30 juni 2021

Domein

Muziek en podiumkunsten