Muziek met gaatjes: harmonieën van orgelboeken. Leren arrangeren en noteren op karton.

Meester Arthur Prinsen en leerling Jolien Paeshuys duiken diep in de wereld van orgelarrangementen. Hun unieke samenwerking brengt vakmanschap tot leven, verbindt generaties en geeft vergeten klanken een nieuwe stem.

Arthur is een door de wol geverfde arrangeur en muzikant. Zijn reis begon in de muziekacademie en leidde tot orkesten en harmonieën. Zijn passie voor orgels bracht hem uiteindelijk bij een mentor, Urbain Van Wichelen. Door jaren van luisteren, vragen, proberen en testen leerde Arthur het ambacht tot in de finesse. Zijn expertise is het product van een leven gewijd aan de kunst van orgelarrangementen.

Jolien is beheerder van mechanische muziekinstrumenten en volgt vol bewondering in de voetsporen van Arthur. Met haar nieuwsgierigheid en passie voor erfgoed gaat ze op ontdekkingstocht in de wereld van orgelarrangementen.

Orgelarrangementen zijn niet slechts noten op papier; ze vormen een levende erfenis van muzikale tradities. Het behoud van dit vakmanschap draagt bij aan het levend houden van historische klanken en verrijkt onze cultuur met een uniek stukje erfgoed.

Samen noteren en arrangeren Arthur en Jolien de melodieën die door de pijpen van orgels zullen stromen. Door samen te werken, brengen ze oude machines en ambachten tot leven en openen ze de deur naar een nieuw hoofdstuk in de wereld van orgelarrangementen.

De doelen van meester en leerling zijn helder: een betoverend eindconcert voorbereiden het vakmanschap van orgelarrangementen toegankelijk maken. Ze streven naar een bredere waardering voor dit bijzondere ambacht, en hopen zo een nieuw publiek te inspireren.

Looptijd traject

8 januari 2024 - 30 juni 2025

Domein

Muziek en podiumkunsten