Brusselse Ommegang en 34 andere praktijken op de Representatieve Lijst van UNESCO

13 december 2019

35 praktijken worden op de Representatieve Lijst van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid erkend, en de Brusselse Ommegang is er één van. Dat werd beslist in de Colombiaanse hoofdstad Bogotà. Hier zijn deze week 138 lidstaten en honderden NGO's & experten verzameld voor de 14de editie van het jaarlijkse Intergouvernementeel Comité (IGC) van de UNESCO 2003 conventie.

 

Gedurende deze samenkomst buigt het Comité zich onder andere over de nieuwe aanvragen voor de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid.

De Brusselse Ommegang kreeg een positieve beoordelingLees hier het volledige dossier voor meer informatie over de Brussels Ommegang en haar goedkeuring. 

Naast de Brusselse Ommegang werden ook onder meer Morna muziektradities uit Kaapverdië of Ierse Harpmuziek, Thaise massage, Turkmeense kunst van tapijtweven, en vele andere erkend op de lijst. Lees hier alle 35 praktijken.

Daarnaast werden er ook vijf tradities die in gevaar zijn op de Lijst voor dringende Borging geplaatst, en zijn er twee initiatieven opgenomen op het UNESCO Register van Goede Praktijken van Borging

Wil je graag meer weten over het Intergouvernementeel Comité? Onze collega Jorijn is ter plaatse!