Erfgoedcelmedewerkers aan de slag met immaterieel erfgoed in de werking: Leermoment via peer-to-peer ervaringsdeling

Erfgoedcellen komen dagelijks in aanraking met immaterieel erfgoed en zijn vaak eerste lijnsdienstverleners wanneer erfgoedgemeenschappen met ideeën of vragen komen aankloppen. 

Het duurzaam borgen van een levende praktijk en participatief samenwerken met betrokken gemeenschappen vraagt echter om een eigen, specifieke aanpak door de erfgoedprofessional. Hoe ga je hier als erfgoedcelmedewerker mee om? Wat is er binnen werking en beleid allemaal mogelijk en haalbaar? En hoe pak je begeleidingen en samenwerkingen met immaterieel-erfgoedgemeenschappen praktisch aan?  

Met een namiddag voor peer-to-peer ervaringsdeling ‘peter-metermoment’ brengen we doorwinterde erfgoedcelmedewerkers met ervaring met (het borgen van) immaterieel erfgoed(gemeenschappen) samen met medewerkers die hier aan de startlijn staan of die nog volop aan het verkennen zijn en willen bijleren van collega’s. O.b.v. hun vragen en noden werken we een leerrijke sessie uit, waarin ervaringen en ideeën gedeeld worden en mentorschap kan ontstaan. Werkplaats immaterieel erfgoed faciliteert dit proces graag voor het collega-netwerk, en brengt daarnaast (facultatief) een korte introductie en update in het immaterieel-erfgoedbeleid en de -werking voor wie nog graag even alle informatie samen vindt aan het begin van de sessie. 

Heb je een vraag of onderwerp dat je graag wilt behandelen tijdens deze sessie? Vul dan deze Google Form in, zodat wij het programma optimaal kunnen opstellen voor alle vragen en noden. 

Wil je graag je expertise, kennis en ervaringen delen tijdens deze sessie? Stuur dan een berichtje naar shana@werkplaatsimmaterieelerfgoed.be

!! Inschrijving is gratis, maar wel nodig om te kunnen deelnemen en ons voorbereiden. Dankjewel! 

>> Schrijf je hier in! <<

Voor wie? 
Erfgoedcelmedewerkers die aan de slag zijn, of willen gaan met het ontwikkelen van een immaterieel-erfgoedwerking. 

Prijs? 
Gratis, maar inschrijving verplicht!

Vragen over de sessie zelf? Stuur een mailtje naar shana@werkplaatsimmaterieelerfgoed.be

Shana Van Hauwermeiren | © Dieter Vanfraechem, i.o.v. Werkplaats immaterieel erfgoed, 2024, CC BY-SA 4.0

Inspiratie- en netwerkdag: digitale ontwikkelingen, immaterieel erfgoed en collecties. De Werkplaats te gast bij het FeliX Art & Eco Museum | © Tine Van De Vel i.o.v. Werkplaats immaterieel erfgoed