ETNOFILm Festival: Immaterieel erfgoed en klimaatverandering

Werkplaats immaterieel erfgoed is partner van het ETNOFILm festival 2020. Voor deze 12de editie zoomt het festival in op de link tussen immaterieel erfgoed en klimaatverandering. Wat kunnen we opsteken van immaterieel-erfgoedpraktijken om te werken aan een duurzame toekomst? Drie filmpremières tonen hoe traditionele culturen in Colombia, Brazilië en Kazachstan omgaan met klimaatverandering:

  • Thinking like a Mountain – Alexander Hick
  • Forest People – Rafa Calil
  • Beyond the Glacier – David Rodríguez Muñiz.

De drie films zijn gratis te bekijken via www.etnofilm.com van 11 tot 13 november. Op 13 november kan je ook deelnemen aan een online gesprek met regisseurs Alexander Hick (Thinking like a Mountain) en Rafa Calil (Forest People), gemodereerd door Jorijn Neyrinck van Werkplaats immaterieel erfgoed en Tamara Nikolić Đerić van het Etnografisch Museum van Istrië en festivaldirecteur van ETNOFILm. Je kan je via deze link inschrijven.

Het ETNOFILm festival wordt sinds 2009 georganiseerd door het Etnografisch Museum van Istrië als een platform om immaterieel erfgoed te documenteren, interpreteren, delen, (her)ontdekken en promoten door middel van visuele antropologie.

Programma ETNOFILm