Inspiratiefestival Open Monumentendag

Save the date! Herita organiseert dit jaar een heus inspiratiefestival voor organisatoren van Open Monumentendag. Die dag staat jaar in thema van immaterieel erfgoed. Het wordt een dag vol interessante informatie- en inspiratiesessies.  

  • Je komt er alles te weten over de nieuwe website en campagne van Herita
  • Je kan er volop ideeën opdoen rond het thema "met hart en ziel"
  • Je krijgt een pak praktische tips over het ontwikkelen en organiseren van activiteiten op Open Monumentendag
  • Je kan er connecteren met andere organisatoren

Dus overweeg je om voor het eerst deel te nemen? Heb je al vaker meegedaan, maar zoek je een nieuwe invalshoek voor je locatie? Of coördineer je het aanbod binnen een regio, stad of gemeente? Kruis dan 21 maart aan in je agenda! 

Verloop van de dag:

In de voormiddag is er een plenair gedeelte waar je alles te weten komen over de nieuwe campagne, website en het thema van Open Monumentendag.

De namiddag gaat door in kleinere groepen voor de keuzesessies. Er zijn sessies waar experten in communicatie, rondleidingen of bepaalde doelgroepen hun kennis en tips&tricks met je delen. Je kan ook inspiratie opdoen van andere organisatoren of kiezen voor een excursie. 

Er is ook tijd om met andere organisatoren kennis te maken en bij te praten, tijdens de ontvangst, lunch en de afsluitende receptie. Op die momenten kan je ook de themamarkt ontdekken, waar je heel concrete inspiratie kan opdoen op maat van jouw locatie(s).

Praktisch:

Er zal plaats zijn voor een 120-tal mensen. Om zoveel mogelijk organisatoren te kunnen laten deelnemen, wordt gevraagd om per locatie/organisatie één persoon af te vaardigen.

Voor inspiratie en organisatie kan je altijd terecht om de Herita-pagina voor organisatoren

OMD Inspiratiedag - Open Monumentendag - Herita

Vragen en antwoorden uit de Online vragensessie

Op 7 december organiseerde de Werkplaats immaterieel erfgoed met Herita een online vragensessie rond het thema "met hart en ziel". Een twintigtal organisatoren nam hieraan deel. De antwoorden op een aantal vragen kan je nu terugvinden op de webpagina van Herita over het thema. Je vindt er extra voorbeelden van mogelijke activiteiten, duiding over wat immaterieel erfgoed precies is en tips over wie je kan helpen in contact te komen met mogelijke partners.

OMD Inspiratiedag - Open Monumentendag - Herita | © Herita