Ontmoetingsdag ‘beurzen voor het doorgeven van vakmanschap in een meester-leerling-traject’

Vakmanschap zit in de hoofden en handen van mensen. Het is kennis en vaardigheden met wortels in traditie. Het doorgeven van dit immaterieel cultureel erfgoed is cruciaal om het levend te houden. Om dit intensieve en tijdrovende proces te ondersteunen, riep de Vlaamse overheid beurzen voor meester-leerlingtrajecten in het leven.

In een zogenaamd ‘meester-leerling-traject’ nemen vakmensen voor een aantal maanden iemand in de leer om hem/haar de knepen van het vak te leren. Op die manier houden ze het vakmanschap levend.

Geïnteresseerd om te horen hoe meesters en leerlingen hun traject aanpakken en documenteren? Nieuwsgierig naar hoe ze hun kennis - om het met een immaterieel-erfgoedterm te zeggen - ‘borgen’? Het Departement Cultuur, Jeugd en Media nodigt geïnteresseerden uit op een ontmoetingsdag op zaterdag 11 mei vanaf 12.00 uur.

Op het programma? Getuigenissen van meesters en leerlingen, met als afsluiter een gratis rondleiding met focus op vakmanschap op de locatie: het Stripmuseum Brussel.

Praktisch
  • Wanneer? zaterdag 11 mei, 12u30-17u15
  • Waar? Stripmuseum Brussel, Zandstraat 20, 1000 Brussel
  • Programma? Klik hier.
  • Inschrijven? Klik hier. De ontmoetingsdag is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht. Dat kan tot uiterlijk 3 mei.

 

Beeld: Afghaans borduren © Meryem El Hahaoui - DOEK vzw

De ontmoetingsdag is een initiatief van het Departement Cultuur, Jeugd en Media i.h.k.v. de 'Beurzen voor het doorgeven van vakmanschap in een meester-leerling-traject'.