AFGELOPEN - Werkplaats: starttraject borgen van immaterieel erfgoed

LET OP - Dit STARTTRAJECT 2022 is afgelopen!

Hoe ga je aan de slag met het borgen van jouw traditie(s), rituelen, gewoontes, … ? 

In een reeks van 4 vormingsmomenten zet Werkplaats immaterieel erfgoed jouw erfgoedgemeenschap (verder) op weg met de zorg voor je erfgoedpraktijk en het bewust doen verder leven ervan. Je krijgt zicht op het beleid en de sector rond immaterieel erfgoed, en we werpen samen een eerste blik op praktijkgerichte vragen, tips, werkvormen en oplossingen  waarmee jouw erfgoedgemeenschap nadien zelf verder aan de slag kan gaan.

HOE?
Binnen de eerste 2 (online) sessies op 3 en 10 november geven we jullie een inleiding in het borgen van immaterieel erfgoed, wijzen we jullie de weg in het huidige Vlaamse beleid en stellen we praktische handvaten en tools voor. 

Met deze handvaten en tools gaan we tijdens de volgende 2 (fysieke) workshops op 17 en 24 november aan de slag. Toegepast op jullie eigen vragen, noden en context kijken we hoe we jullie verder op weg kunnen helpen met het bewust borgen van jullie immaterieel erfgoed. 

VOOR WIE? 
Deze training richt zich tot betrokkenen die zich willen inzetten voor hun immaterieel-erfgoedpraktijk: de erfgoedgemeenschappen die geïnteresseerd zijn in het bewust verder laten leven van hun traditie(s), gewoontes, rituelen, …, die klaar zijn om bij te leren én om hun handen uit de mouwen te steken! 

WANNEER?
Elke donderdagavond van november 2022 (3, 10, 17 & 24 november 2022

WAAR?
De eerste 2 sessies (3 en 10 november) zullen online doorgaan via ZOOM, van 19.30 tot 21.00 uur

De laatste 2 (17 en 24 november) sessies gaan fysiek door bij Werkplaats immaterieel erfgoed, op 5 minuutjes van Brussel-Zuid (Tailors Factory - Emile Feronstraat 153, 1060 Sint-Gillis), telkens van 18.00 tot 21.00 uur

 

INSCHRIJVEN:

Minimum 2, maximum 3 personen per erfgoedgemeenschap/praktijk.
Elke deelnemer schrijft zich individueel in via onderstaand inschrijfformulier. 

Maximum 15 plaatsen in totaal.

Inschrijven kan tot en met maandag 10 oktober

Schrijf je hier in

  • {{ error }}
  • {{ error }}
  • {{ error }}
  • {{ error }}
  • {{ error }}
  • {{ error }}

Schrijf nog een persoon in
Nog %s vrije plaatsen