Vormingstraject: Vrijwilligers rekruteren

Het is niet eenvoudig om nieuwe vrijwilligers te vinden. Jonge vrijwilligers aantrekken lijkt nog moeilijker. En als je dan die witte raaf gevonden hebt, hoe hou je die dan aan boord? Hoe doe je dat trouwens ook in deze steeds wisselende tijden? Het vormingstraject ‘Vrijwilligers rekruteren en motiveren in lokale erfgoedverenigingen en -organisaties’ onder leiding van Histories speelt in op deze vragen.

Het is meer dan een vorming: het is een parcours waarin je zelf – samen met andere erfgoedverenigingen – aan de slag gaat. Naast vorming, workshops, uitwisseling van ervaring en goede voorbeelden werk je zelf aan opdrachten. Je denkt samen met andere erfgoedverenigingen na over jullie vernieuwing. Op het einde van het traject heb je een ruw plan voor het vrijwilligersbeleid in je eigen vereniging én heb je andere erfgoedverenigingen met gelijkaardige noden (en oplossingen) leren kennen. Ga de uitdaging aan en werk met dit traject aan een oplossing voor je organisatie. Zo vlieg je er na deze vorming met frisse moed weer in.

Vorige jaren ging deze vorming digitaal door, dit najaar doen we eens een fysieke editie in het Meetjesland. Laat gerust alvast weten via daphne.maes@histories.be mocht je interesse hebben in een volgende online vormingsreeks, dan kunnen we bijvoorbeeld ook rekening houden met jouw agendavoorkeuren.

Lesgever

Daphné Maes (consulent Histories)

Wanneer en waar?

Donderdag 19 oktober 2023, 19u30-22u00, ArtA’A in Aalter – Forum 2 (Stationsplein 25, 9880 Aalter)
Donderdag 9 november 2023, 19u30-22u00, Galgenhof in Eeklo (Galgenstraat 60, 9900 Eeklo)
Donderdag 7 december 2023, 19u30-22u00, Buurthuis Lodewijk in Bassevelde (Landsdijk 72, 9968 Assenede)
Donderdag 11 januari 2024, 19u30-22u00, Sint-Ghislenuskerk in Waarschoot (Schoolstraat, 9950 Lievegem)

Prijs

Het inschrijvingsgeld is 16 euro voor het vormingstraject als je zelf erfgoedvrijwilliger (of student) bent of het traject in je vrije tijd volgt. Andere deelnemers betalen 50 euro. Erfgoedvrijwilligers uit het Meetjesland kunnen gratis deelnemen: Comeet betaalt de deelname. Om erfgoedvrijwilligers voldoende kansen te geven om aan ons aanbod te participeren, behouden we ons het recht voor om het aantal plaatsen voor andere deelnemers te beperken. Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier in te vullen. Een collega laat je weten of er nog plaats is en geeft je de juiste betalingsinformatie.

Meer informatie?

Contacteer Daphné Maes op  daphne.maes@histories.be.

Doelgroep

Medewerkers van vrijwilligersverenigingen die rond erfgoed werken. Je kan maximaal met twee per vereniging inschrijven. Er is plaats voor 15 deelnemers. Het is aan te raden om deze opdrachten uit te werken samen met collega’s uit je vereniging.

Organisatie en partners

Deze vorming is een organisatie van Histories en Comeet.

Inschrijven

Inschrijven is verplicht en kan tot drie dagen voor de vormingsavond via onderstaand inschrijvingsformulier. Voor ons vormingsaanbod gelden onze annuleringsvoorwaarden.

Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier onder deze link! 

Het eerste Ros Donckstraat in 1953 | © Geert De Rycke