100-urenfeest

Open Kamp Opsinjoor is een scoutskamp voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren. Elk jaar gaan ze in de zomer op kamp. En op dat kamp vindt de traditie plaats die in 2019 de prijs voor Leukste Jeugdbewegingstraditie won... Het 100-urenfeest! 

Ooit - enkele jaren geleden- is het klein begonnen, precies op het moment dat het kamp 100 uren bezig was, met een feestje. Ondertussen groeide het uit tot wat de deelnemers en begeleiders een échte traditie noemen. De ingrediënten: muziek, hapjes, drankjes, iedereen mag en kan dansen. In 2018 kreeg het 100-urenfeest de allures van een heus festival. Begeleid door een grote show waarbij heuse Oscars te verdienen waren voor beste acteur, beste muzikant,… en waarbij alle leden samen met leiding moesten strijden voor de overwinning. Net zoals op een echt festival waren er ook verschillende standjes met voor iedereen wat wils! Zo kon je gaan dansen in de dancehall met Just Dance, kon je de kunstenaar in jezelf laten bovenkomen door een schilderij zo goed mogelijk na te bootsen, kon je aanschuiven aan het dessertenbuffet of kon je in de Photobooth gekke foto’s van jou en je vrienden maken.

Zoals wel meer tradities, evolueert ook het 100-urenfeest mee met de volgende kampgeneraties. Het '100 uren op kamp-moment' wordt al eens verlegd naar een avond die beter past in de planning. Voor de feestvierders is het vooral van belang dat het gebeurt, en niet perse wanneer het gebeurt, want "Geen Open Kamp zonder 100-urenfeest, dat is 1 ding dat zeker is!"

De editie van 2019 werd gedocumenteerd met een filmpje van Ravage - Mediaraven, als onderdeel van de prijs die Open Kamp Opsinjoor won door hun 100-uren feest in te zenden als leukste kamptraditie ooit.  

Open Kamp Opsinjoor | © /