You are previewing the website. You can switch to the regular view.

Over deze website

Immaterieelerfgoed.be zet praktijken, gewoontes en kennis in de kijker. Dit kan niet zonder jou. Laten we dit samen delen, vieren, doorgeven en levend houden!

 

De grote verzameling en Inventaris Vlaanderen

Immaterieel erfgoed is overal en wordt gedragen door velen. In de grote verzameling brengen we alle kleuren, geuren en vormen ervan in beeld. Immaterieel erfgoed leeft door jou en jij kan jouw praktijk toevoegen aan de grote verzameling. En ook je broer, buur, lief of oma. We streven naar een veelzijdige en diverse verzameling van immaterieel-erfgoedpraktijken op de website.

Immaterieel-erfgoedpraktijken die erkend zijn door de Vlaamse Overheid, krijgen een plek op de Inventaris Vlaanderen. Je herkent ze in de verzameling aan de oranje sterretjes.

Toekomst geven door borgen

Zorg mee voor morgen. Toekomst geven, begint bij het doen en beleven van je praktijk. Om immaterieel erfgoed levend te houden, kan bewuste actie nodig zijn. Hier bundelen we voorbeelden, methodieken en leesmateriaal over manieren van borgen. Inspireer anderen en voeg jouw borgingsactie toe aan onze website.

Delen van kennisopbouw

Werkplaats immaterieel erfgoed onderzoekt hoe we te werk kunnen gaan rond (het borgen van) immaterieel erfgoed. Dit doen we onder andere door kennisontwikkeling, het publiceren van rapporten en het ontwikkelen van projecten. Die kennisopbouw delen we in deze sectie. Heb je vragen over jouw erfgoedpraktijk of wil je meer weten over immaterieel erfgoed? Werkplaats immaterieel erfgoed is het aanspreekpunt voor al je vragen. 

Actueel

Benieuwd wat er leeft in de immaterieel erfgoedsector? In de agenda vind je vormingen en netwerkmomenten. De UiTKalender bundelt leuke activiteiten rond immaterieel erfgoed. We houden je op de hoogte van het laatste nieuws. Je inschrijven op onze nieuwsbrief kan onderaan de webpagina.

Wegwijs

Hulp of advies nodig? Meer weten over beleid en de mogelijkheden om daarbinnen aan de slag te gaan met immaterieel erfgoed? Op de 'Wegwijs' vind je een helder overzicht van waar en bij wie je terecht kan met al jouw vragen.

Ga zelf aan de slag

Plaats jouw erfgoed of actie op de website.

Handleiding

immaterieelerfgoed.be is eigendom van de Vlaamse overheid. De dagelijkse werking en het beheer ervan liggen in handen van Werkplaats immaterieel erfgoed.