In het spoor van Django

Anouk Sanczuk en Jeanneke Van Roeyen leerden elkaar kennen via een intercultureel muziekproject rond de Romagemeenschap. De dames zijn geschoolde violisten, die aan conservatoria in binnen- en buitenland studeerden.

Anouk en Jeanneke zijn al lang geïnteresseerd in Romamuziek. Om zich hierin te verdiepen, klopten ze aan bij leermeester Tcha Limberger, een zigeunermuzikant die wereldwijd optreedt. Tcha heeft Roma-roots en komt uit een muzikale familie. Zijn grootvader speelde nog samen met de legendarische Django Reinhardt. Onder begeleiding van Tcha verdiepen Anouk en Jeanneke zich twee jaar lang in de Romamuziek en de bijhorende cultuur en levenswijze. In het voorjaar van 2021 willen ze hun traject afronden met een volwaardig concert. De twee violisten delen hun passie en avonturen op hun website: https://jeanouk.wixsite.com/inhetspoorvandjango. 

“Het feit dat mijn muziek tot een minderheidsgroep in België behoort en de leerlingen tot een meerderheidsgroep, is een grote meerwaarde. Het is uiterst belangrijk dat culturen en tradities elkaar inspireren en stimuleren” 

Tcha Limberger 

"Wat ooit begon als een droom, die we tussen pot en pint na repetities bespraken, is uitgedraaid op een ware queeste naar de roots van de Romamuziek."  

 Anouk Sanczuk 

“Het geheim van de uitzonderlijke capaciteiten van muzikanten van Romaorigine gaat veel verder dan spartaanse scholing of de toevallige wilskracht en talent van een individu. Deze uitzonderlijke virtuositeit ontstaat uit een collectief geheugen, traditie en levenswijze.”  

Jeanneke Van Roeyen 

 

  

Looptijd traject

2 september 2019 - 1 september 2021

Domein

Muziek en podiumkunsten