Storytelling rond Vlaamse volksmuziektradities

Ontmoet meester Marc Vandemoortele, een levende legende in de Vlaamse volksmuziek, met een indrukwekkende carrière die zijn wortels heeft in de gouden jaren van de VRT. Als ervaren radiomaker en gepassioneerd musicus heeft Marc decennialang bijgedragen aan het bewaren en verspreiden van ons muzikaal erfgoed.

Met zijn rijke achtergrond als sleutelfiguur in het VRT-landschap bracht Marc niet alleen volksmuziek naar de ether, maar ook naar de harten van luisteraars over het hele land. Zijn expertise reikt verder dan noten en melodieën; het omvat het vertellen van verhalen die diep geworteld zijn in de geschiedenis van Vlaanderen.

De gedreven leerlingen, Stefan Timmermans, Jochen Smets en Bert Ruymbeek, kijken op naar deze meesterlijke storyteller. Samen delen ze een passie voor Vlaamse volksmuziek en zetten ze zich in om deze levendige traditie op eigentijdse wijze voort te zetten.

Wat drijft hen? Niet alleen het perfectioneren van muzikale technieken, maar ook het verkennen van innovatieve storytelling. Marc en zijn leerlingen streven naar een samenspel van geluid en verhaal, waarbij de muziek niet slechts wordt gespeeld maar ook intens wordt beleefd.

Waarom is dit zo belangrijk? Het vakmanschap van Marc en zijn leerlingen fungeert als een brug tussen generaties. Door interviews met experts, het bestuderen van buitenlandse casestudy's en het omarmen van moderne communicatiemiddelen zoals podcasts en blogs, willen ze niet alleen het verleden koesteren, maar ook een levendige toekomst voor onze Vlaamse volksmuziek vormgeven.

In de trefzekere handen van meester Marc en zijn toegewijde leerlingen wordt de muzikale erfenis van Vlaanderen niet alleen bewaard maar ook met passie en innovatie voortgedragen. Samen weven ze een melodisch verhaal dat resoneert met zowel traditie als vernieuwing.

Looptijd traject

1 januari 2024 - 31 december 2025

Domein

Vertellen en taalgebruik , Muziek en podiumkunsten