Dag van de ambachten: ze hebben gouden handen!

14 november 2018
Nu zondag, op 18 november, zetten talrijke erkende Belgische ambachtslieden gratis de deuren van hun atelier open voor de 12e Dag van Ambachten. Overal in het land kan het grote publiek kennismaken met hun knowhow en passie. Met dit jaar een opvallende deelname van ook innovatieve beroepen.

Dag van de Ambachten is een nationaal evenement voor alle ambachten van België. Jaarlijks zijn de ateliers van talrijke erkende ambachtslieden te bezoeken. Ook dit jaar zijn meer dan 50 verschillende activiteiten te ontdekken: steeds gevarieerder, origineler en enkele zelfs ongezien.

 

Met de sinds 2006 georganiseerde Dag van de Ambachten wil de FOD Economie, met de steun van de minister van Middenstand, Zelfstandigen en kmo’s, de knowhow en het talent van duizenden ambachtslieden die in België actief zijn, onder de aandacht brengen. De editie van dit jaar is voor het eerst enkel toegankelijk voor de ambachtslieden die een wettelijke erkenning hebben gekregen van de Commissie Ambachtslieden van de FOD Economie. Deze erkenning bekrachtigt het 'authentieke' karakter van de activiteit, het manuele aspect ervan en de knowhow van de ambachtsman/-vrouw. Bijna 1100 Belgische ambachtslieden bezitten deze erkenning, die gepaard gaat met het logo “Erkend Ambacht”.

 

“De "traditionele" ambachten - aardewerk, hout-, steen-, ijzerbewerking, keramiek, ... - zijn natuurlijk vertegenwoordigd. Maar dit jaar merken we de opkomst van innoverende beroepen. Het evenement is dus bij elke editie vernieuwend, zowel qua diversiteit als originaliteit van de voorgestelde activiteiten”, aldus Johan Verbelen, woordvoerder van de FOD Economie.

 

Ontdek de deelnemende ambachtslui op de website.

 

De Dag van de Ambachten is een initiatief van de FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, georganiseerd met de steun van de federale minister van KMO's en Zelfstandigen. De eerste editie van deze dag werd in 2006 georganiseerd. Bron: persbericht Dag van de Ambachten. / Beeld: ©Dag van de Ambachten