Nieuw project: Immaterieel erfgoed in het toeristisch aanbod

3 december 2020

Hoe kunnen we immaterieel cultureel erfgoed beter integreren in het toeristisch aanbod? Dát wil het project Ontastbaar Erfgoed van de Thomas More Hogeschool onderzoeken. 

Een doordachte toeristische ontsluiting van immaterieel erfgoed kan immers zowel een positieve economische als maatschappelijke impact hebben.

Tussen januari 2021 en augustus 2023 werkt het onderzoeksproject een concrete methodiek uit. Hiermee zullen stakeholders uit de toeristische sector aan de slag kunnen gaan om immaterieel erfgoed betekenisvol en duurzaam te integreren in hun aanbod. Dit steeds in samenwerking met de belanghebbenden, waaronder de erfgoedgemeenschappen. 

Werkplaats immaterieel erfgoed zetelt in de begeleidingscommissie van het project en zal binnen de vier onderzoeksfasen expertise en advies verlenen. 

Heb jij ook interesse om dit innovatieve en praktijkgerichte onderzoek mee te voeden? Thomas More Hogeschool is nog op zoek naar medewerkers van bestemmingsmarketingorganisaties (DMO’s), toeristische diensten, ondernemers én erfgoedcellen die graag concreet aan de slag willen gaan met dit thema. Voel je je aangesproken? Neem dan zeker contact op met Kaat De Ridder (Onderzoeker Innovative Tourism) via kaat.deridder@thomasmore.be.

 

Beeld: © Goi | Bloementapijt Brussel