Studiedag 'Gewikt en gewogen. Vlaanderen waardeert cultureel erfgoed'

In 2015 vond de studiedag Niet al goud wat blinkt. Waardering, selectie en afstoting van erfgoedcollecties plaats in het Erfgoedcentrum LAMOT in Mechelen. Deze studiedag was het startpunt van een intensief leertraject over waarderen in Vlaanderen o.l.v. FARO, met o.a. een werkgroep waarderen, ontwikkeling van een toolbox, masterclasses etc. Daarnaast lanceerde het Departement Cultuur, Jeugd en Media een subsidiereglement voor pilootprojecten waarderen. Zesentwintig organisaties kregen hierbij de kans om met extra middelen bijzondere waarderingstrajecten te realiseren en hierbij praktijkervaring op te bouwen die de erfgoedsector verder helpt.

Tijd voor balans!

Drie jaar later is het tijd om terug te blikken en een stand van zaken voor te stellen over het waarderen van cultureel erfgoed in Vlaanderen. Op 26 maart organiseren het Departement Cultuur, Jeugd en Media en FARO een studiedag voor de erfgoedsector met een dagvullend programma over deze thematiek. Eerst worden de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van waarderen voorgesteld. Hierna delen de pilootprojecten hun ervaringen, waaronder ook enkele projecten met linken of volledig over het waarderen van immaterieel erfgoed. Afsluiter van de dag worden een aantal debatten, waarbij de deelnemers essentiële vraagstukken over het waarderen bespreken en advies bezorgen aan het beleid. 

Meer informatie over het programma volgt vanaf midden februari op de website van FARO. Vanaf dan kan je je daar ook inschrijven.

Zet deze studiedag alvast in je agenda! 

Beeld: VEB_PBL_36 De Collectie Limburgensia van het HIPLimburg omvat een uitgebreide collectie beelddocumenten. Provinciale Bibliotheek Limburg - Hasselt / © Vlaamse Erfgoedbibliotheek. - fotografie: Stefan Tavernier