#Heksenstoet Beselare leeft ook op sociale media !

Sinds we actief opriepen om beeldmateriaal over de Heksenstoet met ons te delen, beschikken we over voldoende informatie voor ons archief én zijn we zichtbaar op sociale media via #heksenstoet.

Sinds de organisatoren in 2009 toeschouwers opriepen om hun foto’s en filmpjes van de Heksenstoet te delen, verzamelt de organisatie jaarlijkse een schat aan beeldmateriaal. Daarnaast fotograferen de werkgroepen op hun beurt ook de voorbereidingen en afbraak, zodat de stoet jaarlijks van A tot Z gedocumenteerd is. 

Na elke editie van de stoet roepen de organisatoren bovendien op om foto’s en filmbeelden te delen met de verschillende archieven over de Heksenstoet. 

Sinds 2011 is de heksenstoet actief op Facebook en Twitter. Zeven jaar later bereikt de Facebookgroep 4000 mensen. Op Twitter verzamelde Sefa Bubbels 282 volgers. #Heksenstoet zorgt ervoor dat de beelden makkelijk gevonden worden op de sociale media. 

Maar niet alle sociale media bereiken hetzelfde publiek, zo merkte ook de Heksenstoet. In 2017 werd ook Instagram ingeschakeld. In de aanloop naar de stoet in 2017 werd regelmatig leuke content gedeeld via Instagram. De aanpak werkt. De 865 volgers zijn vooral jongvolwassenen die regelmatig zelf ook foto’s delen onder de officiële #heksenstoet.

Voorbeeldacties: zo geven mensen immaterieel erfgoed toekomst