Floraliën Gent op Inventaris Vlaanderen

6 januari 2020

Minister van Cultuur, Jan Jambon, voegde op 18 december Floraliën Gent toe aan de Inventaris Vlaanderen van het Immaterieel Cultureel Erfgoed.

 

De Floraliën Gent worden, sinds 1873, vijfjaarlijks georganiseerd door de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde (KMLP) in Gent. 

Wat begon als een wedstrijd waar siertelers hun mooiste planten en bloemen lieten zien, is intussen uitgegroeid tot een groots, artistiek bloemen- en plantenfeest, een tiendaagse internationale tentoonstelling in samenwerking met de bloemen- en plantensector. Tussen elke editie ondersteunt de KMLP tal van activiteiten zoals bloementapijten, bloemen- en plantententoonstellingen in binnen- en buitenland, alsook de werking van een ‘Community’. 

Floraliën Gent wil bijdragen tot het geluk en het welzijn van de mens door te inspireren en te ondersteunen in de behoefte aan een gezonde, natuurlijke leef- en werkomgeving, deze te creëren en in stand te houden. Daarom stimuleert en promoot Floraliën Gent de Horticultuur, het veredelen en telen van alle mogelijke tuinbouwproducten, van snijbloem tot boom, eetbaar en niet-eetbaar, en hun toepassingen.