HOERA! Het gloednieuwe immaterieelerfgoed.be is er

9 november 2018
Kleurrijker, levendiger en meer inspirerend dan ooit. De website zet immaterieel erfgoed, de praktijken er rond en de mensen erachter in de kijker. Om zo dit levend erfgoed een duwtje in de rug én meer toekomst te geven. Ontdek wat praktijken van vroeger betekenen voor mensen van nu én morgen!
IMMATERIEEL ERFGOED LEEFT!

Duizenden mensen her en der in Vlaanderen zijn dag in dag uit in de weer met immaterieel erfgoed. Dát tonen en aanmoedigen, is waar deze website voor gaat.
Overzicht
 
De website brengt immaterieel erfgoed in al zijn diversiteit en vanuit alle hoeken in Vlaanderen samen. Meer, gevarieerder en visueler dan ooit te voren. Samen met jou! 
Meer weten
 
DOE MEE! Bij welk erfgoed ben jij betrokken? Groot of klein, in groep of alleen, oud of jong ... Met slechts enkele klikken voeg je het nu zelf toe.

 

TOEKOMST GEVEN

Immaterieel erfgoed leeft. Maar soms overleeft het niet vanzelf en vraagt toekomst geven om actie. Danser, vakman, carnavalist? Leerkracht, museumprofessional of buurtwerker? Al wie inspiratie of antwoorden zoekt om rond immaterieel erfgoed te werken ... deze website is er voor jou! Dé plek voor allerhande voorbeelden, methodieken en leesmateriaal.
Inspiratie
 
DOE MEE! Probeerde jij iets wat echt werkte? Of heb je een ervaring die anderen vooruit kan helpen? Voeg zeker ook jouw eigen inspirerende actie toe! 

 

EEN NIEUWE WEBSITE?

Www.immaterieelerfgoed.be is nieuw, maar ook weer niet. In 2018-2019 vernieuwt de Vlaamse overheid haar beleid rond immaterieel erfgoed. Met als eerste wapenfeit de vernieuwde website. Breder en diverser inventariseren, ruimer mensen enthousiasmeren, visibiliteit verhogen, netwerk doen groeien. En de zorg voor immaterieel erfgoed actief stimuleren. Dat is vanaf nu nóg meer waar het om draait. Samen met velen uit de cultureel-erfgoedsector, en graag tot ver daarbuiten. 

Kijk uit naar een nieuw reglement voor de Inventaris Vlaanderen en de actualisatie van de Visienota Immaterieel erfgoed in het voorjaar van 2019!
 
Meer weten? Klik hier.

 

CONTACT

Je hebt een algemene vraag over immaterieel erfgoed? Of een concrete vraag en je weet niet waar naartoe? We helpen je met plezier verder!


 
www. immaterieelerfgoed.be is eigendom van de Vlaamse overheid. De dagelijkse werking en beheer ervan ligt in handen van Werkplaats immaterieel erfgoed (voorheen tapis plein). De inhoud van de website wordt gevuld met al wie wil bijdragen en meedoen.