Ambacht in Beeld festival

Het Ambacht in Beeld Festival organiseert voor het eerst een editie in Brussel, in samenwerking met vele Vlaamse partners. Het evenement bestaat al sinds 2013 in Amsterdam en is sinds de oprichting uitgegroeid tot een grootschalige ontmoetingsplek. Met meer dan 40 ambachtelijke makers en meesters, workshops, masterclasses, exposities, demonstraties en films biedt het festival een uitzonderlijke gelegenheid om ambachtelijke vakkennis en vaardigheden te delen en te ervaren. Het Ambacht in Beeld Festival vindt plaats op zaterdag 30 en zondag 31 maart 2024.

Wat is het Ambacht in Beeld festival? 

Dit is een festival met workshops voor alle leeftijden, waarin je van de ambachter nieuwe vaardigheden kunt leren. Leer bijvoorbeeld glasblazen, houtdraaien, calligraffiti, ambachtelijke knopen maken, vilten, edelsmeden, kuipen en nog veel meer! Naast de workshops zijn er tal van exposities, films en demonstraties.

Er is ook speciale aandacht en (gratis) aanbod voor kinderen. Zij kunnen bijvoorbeeld onder begeleiding van een echte meubelmaker een Tiny Village bouwen, samen met een kunstenaar mozaïeken maken, of creatief papierknippen.

Ambachtelijke makers komen uit alle uithoeken van het land én internationaal om op het festival samen hun skills en passie te delen met iedereen die graag hun ambachten ontdekt, uitprobeert, bewondert, ….

Hier kan je het volledige programma vinden: https://ambachtinbeeldfestival.be/programma-2024/ 

Voor het eerst in Brussel met partners in Vlaanderen en Brussel 

Voor het Ambacht in Beeld Festival, dat voor de allereerste keer in Brussel doorgaat, werken we samen met tal van partners in Vlaanderen en Brussel: Werkplaats Immaterieel Erfgoed trekt méé de organisatie, samen met Bokrijk, ETWIE, Handmade in Brugge, Erfgoedcel Brussel, Universiteit Antwerpen en het project Crafting Futures, Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten Anderlecht, Nationale Loterij en vele anderen.

Gare Maritime is onze locatiepartner: deze prachtige historische loods en voormalige goederenstation op de site van Tour & Taxis is een gedroomde inspirerende locatie om een festival vol bedrijvigheid en workshops te organiseren: handen uit de mouwen!