Big Stuff conferentie: Skills and machines - a living partnership
|
De conferentie 'Big Stuff' linkt onder meer aan kennis en vaardigheden van immaterieel technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed.
Inschrijvingen zijn open – doe mee!
Gezocht: een toekomst voor technische vakkennis
- Hoe geven we technische vaardigheden door in een digitale wereld?
- Wat kunnen we leren van traditioneel vakmanschap voor innovatie en onderwijs?
- Kan industrieel erfgoed bijdragen aan een meer sociale en duurzame samenleving?
Wat kun je verwachten?
Vier dagen lang verkennen we deze thema’s op een actieve en afwisselende manier:
- Inspirerende sprekers en interactieve sessies
- Studiebezoeken aan vrijwilligersinitiatieven en professionele musea, met hands-on praktijkervaring
- Live demonstraties van technieken en vaardigheden
Het Industriemuseum, een voormalige textielfabriek vol geschiedenis, is de uitvalsbasis van de conferentie, al treden we vooral ook buiten de muren van het museum. Van een diner in de fabriekshal over een rit met een stoomtrein tot een bezoek aan een werkende steenbakkerij, het grof geschut aan de Atlantikwall of ateliers die sleutelen aan vliegend en varend erfgoed: je beleeft erfgoed en vakmanschap van dichtbij.
Het programma biedt een brede waaier aan sprekers, van onderzoekers en beleidsmakers tot vrijwilligers en technici. Er is ruimte voor uitwisseling van ideeën en verschillende perspectieven. De conferentie wordt geopend door UCL professor Rodney Harrison, die erfgoed verbindt met thema’s als duurzaamheid, gezondheid en onderwijs.
Drie manieren om mee te doen
Om deelname voor iedereen mogelijk te maken, is Big Stuff 2025 ook online te volgen. Dankzij het hybride format kunnen online deelnemers livestreamsessies bijwonen, meedoen aan discussies. Voor deelnemers op het zuidelijk halfrond wordt er zelfs een satellietlocatie in Perth, Australië georganiseerd.
Meer info
Contact
Heb je vragen hierover? Stuur een mailtje naar bigstuff2025@industriemuseum.be
Deze activiteit wordt georganiseerd door ETWIE/Industriemuseum, met steun van Stad Gent, de Vlaamse Gemeenschap, de Werkplaats Immaterieel Erfgoed, FARO, Erfgoedcel Kusterfgoed, Provincie West-Vlaanderen, UAntwerpen, University of Canberra en International Conservation Services.
Demonstratie in het Industriemuseum (c) Martin Corlazzoli