Opleiding voor vrijwillige reporters van erfgoedproject 'Beleving'

Met het project BELEVING brengt Limburgs Volkskundig Genootschap 100 levende gebruiken en tradities in Limburg in kaart en beeld. Het gaat over gewoonten en praktijken uit het leven van alledag, van jonge en oude Limburgers, van hier en van ginds, in dorpen en steden. Ze verzamelen, beschrijven en/of filmen deze tradities en gebruiken en brengen ze in de belangstelling. Deze opleiding is voor iedereen die geïnteresseerd is om tradities en gebruiken te beschrijven in woord en beeld.

Ben je een enthousiaste vrijwilliger en wil jij graag meewerken als reporter, om tradities te gaan bekijken en te beschrijven in woord en beeld? Schrijf je dan in voor deze gratis opleiding. Je wordt klaargestoomd om één of meer Limburgse tradities of gebruiken in tekst en beeld te brengen. Voor je werk als reporter krijg je een handleiding en info over de traditie die je gaat verslaan met data, plaats en contactpersonen. Verder krijg je een vrijwilligersvergoeding en je eventuele onkosten worden terugbetaald. We voorzien ook een verzekering. Van jou verwachten we een uitgeschreven verslag met enkele foto’s.

INSCHRIJVEN 

Begeleiding door Luk Indesteege (Limburgs Volkskundig Genootschap), Pieter Neirinckx (LVG), Sarah Kaerts (Werkplaats immaterieel erfgoed) en Sam Stefani (Avansa).