AFGELOPEN - Starttraject borgen van immaterieel erfgoed

LET OP - Dit STARTTRAJECT is afgelopen!

Ga aan de slag met het borgen van jouw immaterieel-erfgoedpraktijk!

Tijdens dit opleidingstraject zetten we jou en je erfgoedgemeenschap (verder) op weg met het bewust doen verder leven van jouw immaterieel-erfgoedpraktijk. We leren je navigeren in het huidige beleid en werpen een eerste blik op enkele praktijkgerichte handvaten waarmee je nadien zelf verder aan de slag kan gaan.

 

Sessie 1 Donderdag 21 april 2022
Introductie In de eerste sessie leren we elkaars immaterieel-erfgoedpraktijk kennen. Wat is wat immaterieel erfgoed en wat niet? Je maakt kennis met verschillende instrumenten om je werk rond jouw praktijk te versterken. Daarnaast krijg je een introductie tot het beleid rond immaterieel erfgoed in Vlaanderen en ontdek je de werking van het platform immaterieelerfgoed.be

Sessie 2 Donderdag 5 mei 2022
Hoe kan je een immaterieel-erfgoedpraktijk waarderen? Wie is je erfgoedgemeenschap? Welke leden en partners behoren daartoe? Hoe breng je samen met hen de betekenis en de waarde van jouw erfgoed in kaart? Door te waarderen, krijg je inzicht in wat jouw erfgoedgemeenschap belangrijk en betekenisvol acht.

Sessie 3 Donderdag 12 mei 2022
Borgen?! En… actie! Tijden veranderen, mensen ook. Onderneem actie en geef je erfgoed een toekomst. Borgen is het veilig stellen en doen verder leven van je praktijk: documenteren om te onthouden, vertellen waarover het gaat, nieuwe generaties warm maken, je kennis doorgeven, of gewoon een leuk project organiseren. Samen met jou en je erfgoedgemeenschap nemen we potentiële manieren van borgen onder de loep. We bekijken een aantal inspirerende voorbeelden.

Sessie 4 Zaterdag 28 mei 2022
Leve immaterieel erfgoed! Een inspirerende dag voor iedereen die betrokken is bij immaterieel erfgoed in Vlaanderen. Verwacht je aan een feestelijk ontmoetingsmoment.

Sessie 5 Donderdag 9 juni 2022 
Samen reflecteren we over het afgelegde traject en bekijken we de borgingsacties die je erfgoedgemeenschap in de toekomst kan nemen.

 

TIJDSTIP
Telkens van 19.30 tot 21.00 uur

(m.u.v. zaterdag 28 mei)

LOCATIE
Sessie 1, 2, 3 en 5 vinden digitaal plaats via ons Zoom-platform. 
Sessie 4 gaat door in de
Kruitfabriek te Vilvoorde. (meer info volgt)


INSCHRIJVEN
Stuur een mailtje naar louise@werkplaatsimmaterieelerfgoed.be
Inschrijven kan tot en met dinsdag 1 maart

We werken met een maximum van 15 personen. Je kan met minimum 2 tot maximum 3 collega's uit je erfgoedgemeenschap/praktijk aansluiten.

Schrijf je hier in

  • {{ error }}
  • {{ error }}
  • {{ error }}
  • {{ error }}
  • {{ error }}
  • {{ error }}

Schrijf nog een persoon in
Nog %s vrije plaatsen