Unesco Trefdag

Save the date: 11 mei 2023

Samen toekomst maken!

De Unesco-trefdag is een ontmoetingsdag voor iedereen die betrokken is bij en/of geïnteresseerd is in de conventies, programma's en activiteiten van Unesco. In deze polariserende tijden wil de Unesco-trefdag net verbinden. De vierde editie staat in het teken van de toekomst. Hoe kijken we naar de toekomst vanuit de inzet van Unesco rond samenwerken aan vredesopbouw en duurzaam samenleven? Welke stappen zetten we in de domeinen onderwijs, wetenschap en cultuur waarin Unesco volop actief is? Waar willen we naartoe en hoe geraken we daar? Hoe kunnen we elkaars aanpak en visies versterken? Noteer 11 mei alvast in je agenda!

Programma

Kom meer te weten over de werking van Unesco tijdens een introductiesessie in de voormiddag. In de namiddag staat er een korte terugblik, maar vooral vooruitblik op de agenda. De Vlaamse Unesco Commissie bestaat namelijk 20 jaar. Welke strategische prioriteiten stellen we de komende jaren? In drie parallelsessies zoeken we hier een antwoord op. We maken ruimte om over het muurtje te kijken en in gesprek te gaan met experten én met elkaar. Meer info over de sessies volgt binnenkort. De dag wordt afgesloten met een netwerkreceptie.

Bereikbaarheid

De Unesco-trefdag gaat door in het Herman Teirlinck gebouw van de Vlaamse overheid op de Tour & Taxis site (Havenlaan 88, 1000 Brussel). De locatie ligt op 15 minuten wandelen van het treinstation Brussel-Noord, maar er is ook een gratis pendelbus tussen het station (Simon Bolivar laan) en Tour & Taxis. Daarnaast is er ook een (betalende) ondergrondse parkeergarage op de site. Meer informatie over de locatie en de bereikbaarheid vind je op de onderstaande link.

Meer informatie

Inschrijven

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Officieel inschrijven kan vanaf begin april wanneer het programma volledig vastligt. Registreer je alvast zodat je als eerste op de hoogte wordt gehouden van het programma.  

Registreer mij!

Unesco Trefdag | © Peter Goes voor de Vlaamse Unesco Commissie