Craftbrewing, met een grote C

In januari 2019 startten Stefaan Huybrechts en Maarten Houbregs een partnerschap van twee jaar, geïnspireerd door de traditie van de gilde. Maarten ging als gezel in de leer bij brouwmeester Stefaan om het ambacht van historisch brouwen onder de knie te krijgen. De historische brouwer gebruikt geen elektronica, maar werkt volledig handmatig. Bij het maken van zijn bier houdt hij rekening met de natuur, de seizoenen en de weersomstandigheden.

Als hobbybrouwer leerde Maarten Stefaan kennen tijdens een demonstratie van historisch brouwen. Beiden voelden de noodzaak om de kennis van het historisch brouwen te blijven toepassen, zodat de brouwtraditie niet verloren zou gaan. De beurs voor het doorgeven van vakmanschap bood hen een kans die ze niet konden laten liggen.  

Maarten en Stefaan zijn ervan overtuigd dat historische brouwtechnieken een plaats verdienen in het moderne brouwerijgebeuren, waarbij oude technieken tot nieuwe inzichten en innovatie kunnen leiden. Zo vinden brouwers inspiratie in recepten en technieken van weleer of wordt er met lokale grondstoffen korteketenbier geproduceerd. Op die manier verrijken historische brouwtechnieken onze hedendaagse biercultuur. Meester en gezel delen hun ervaringen op hun eigen website www.brouwkunst.be 

 

Looptijd traject

1 januari 2019 - 31 december 2020

Domein

Eten en drinken