Een authentieke toekomst voor Artisanaal brouwen in Vlaanderen
In 2017 bracht de liefde de Mexicaanse arts Rafael Reyes Servin naar Vlaanderen. Hier ontwikkelde hij een diepe belangstelling voor onze Belgische biercultuur en -tradities. Vooral de verscheidenheid aan bieren, smaken en ambachtelijke brouwtechnieken trokken zijn aandacht.
Hij verlangde ernaar om meer te leren over het brouwersambacht en hielp vrijwillig mee in een brouwerij en op verschillende bierfestivals. In 2020 volgde hij de onlinecursus The Science of Brewing aan de KU Leuven. Nadien kwam Rafael, met de hulp van Bokrijk, in contact met Stefaan Huybrechts; een meester in artisanaal en historisch brouwen die zijn kennis en kunde doorheen de jaren proefondervindelijk en zelfstandig heeft opgebouwd. Stefaan en Rafael vonden elkaar in hun gedeelde visie op en passie voor historisch brouwen en beslisten om samen in een meester-leerlingtraject te stappen. Beide bierfanaten zijn het erover eens dat brouwtradities niet verloren mogen gaan, en zien veel mogelijkheden om oude technieken toe te passen in moderne en innovatieve brouwerijen. Door in het verleden te duiken, willen ze technieken, smaken, kruiden en ingrediënten herontdekken en een plaats geven in de hedendaagse biercultuur. Meesterbrouwer Stefaan neemt Rafael twee jaarlang als leerling onder de arm en hoopt hem zo een stapje dichter te brengen bij de realisatie van zijn droom. Het is namelijk Rafaels grote wens om zelf een brouwerij op te starten in België en zo het ambacht op een innovatieve manier levend te houden.
Looptijd traject
1 april 2022 - 31 maart 2024
Domein
Eten en drinken