Historische clown-entrees en –reprises

Bram De Laere is clown in hart en nieren. Na zijn studies aan verschillende circusscholen belandde hij bij circus Pipo. Via de circusdirectrice kwam Bram in contact met Marquis Pauwels. Marquis behoort tot de achtste generatie clowns in zijn familie. De kennis en kunde van Marquis en de nieuwsgierigheid van Bram creëren een bijzondere chemie tussen beide clowns.

Samen delen ze een passie voor historische clown-entrees en -reprises. Iets wat in moderne circusopleidingen grotendeels ontbreekt. De klassiekers zijn alleen bekend bij zij die in het circusleven zijn geboren. Entrees zijn komische intermezzo’s die oorspronkelijk dienst deden om de pisteknechten tijd te geven een decorwissel uit te voeren. Daarnaast zijn er de luchtige reprises waarin clowns spotten met de artiesten.  

Door maatschappelijke evoluties is er een teloorgang van de familiecircussen. Daardoor dreigen vele entrees en reprises in de vergetelheid te raken. Met trots en vastberadenheid draagt Marquis zijn erfgoed daarom over aan Bram. Met hulp van de grootmeester graaft Bram zich twee jaar lang doorheen 250 jaar circusgeschiedenis, op zoek naar de ziel van de clown. Met zijn blog laat Bram iedereen meegenieten van zijn avonturen: https://bramdelaere.wixsite.com/laatmenietlachen. 

“Bram is een jongen met een frisse kijk op clownerie, maar met enorm veel respect voor traditie. Zo iemand is nodig om de ware ziel van de clown in leven te houden.” 

Marquis Pauwels 

Looptijd traject

1 januari 2019 - 1 januari 2021

Domein

Muziek en podiumkunsten