Lepelbroers, uit hetzelfde hout gesneden

Toen turnleraar Thomas Reyntens ouderschapsverlof nam, ontdekte hij een nieuwe passie: spooncarving, het ambachtelijk snijden van lepels uit hout. Die passie gaf Thomas een nieuw doel. Met Meneertje Teelepel stichtte hij zijn eigen zaak.

Om zijn houtsnijtechnieken verder te verbeteren ging hij te rade bij Harald Lamon. Harald is ambachtelijk houtsnijder en heeft zijn eigen Lepelhuis in Brugge. Daarnaast is hij expert in bushcraft, iemand die de kennis en kunde heeft om te leven in en met de natuur. Verschillende technieken komen daarbij aan bod, ook het maken van houten gebruiksvoorwerpen. Harald is een van de weinigen in Vlaanderen die regelmatig opleidingen in lepelsnijden geeft en is onder de indruk van Thomas’ enthousiasme en talent. Als meester wil hij Thomas helpen groeien in efficiëntie en kwaliteit door zijn technieken te verfijnen, hem nieuwe technieken aan te leren en samen met hem het materialenaanbod te verkennen. Het meester-leerlingtraject ging van start met een bezoek aan Spoonfest 2019, de internationale hoogmis voor snijders van houten lepels. Met Haralds hulp wil Thomas voltijds lepelsnijder worden. De lepelbroers delen hun passie op de websites www.lepelhuis.be en www.meneertjeteelepel.be 

“Werken met hout heeft voor mij iets therapeutisch. Mijn handen geven mij wat mijn hart verlangt. Mijn geest kijkt tevreden toe hoe ze samenwerken." 
Thomas Reyntens 

Looptijd traject

1 augustus 2019 - 31 juli 2021

Domein

Natuur en landbouw