IMP-project: Call for proposals 'Musea en innovatie'

5 november 2018
Hoe dragen musea bij aan de innovatie van immaterieel erfgoed? En hoe kan immaterieel erfgoed vernieuwing betekenen voor musea? De vierde bijeenkomst van het IMP-project staat in het teken van de innovatie en transformatie die het werken rond immaterieel erfgoed met zich meebrengt binnen een museum(werking). Grijp de kans om jouw case toe te lichten en dien nu jouw voorstel in!

Op 5 en 6 februari 2019 vindt de vierde conferentie plaats in een reeks van vijf bijeenkomsten in het kader van het ‘Intangible Cultural Heritage and Museums Project’ (IMP). De conferentie gaat door in het museum ‘Cité internationale de la tapisserie’ (Aubusson, Frankrijk).

 

Thema van de conferentie is 'het innoverende en transformerende karakter dat het borgen van immaterieel erfgoed voor musea kan betekenen en vice versa'. Deelnemers worden uitgenodigd om over dit onderwerp te reflecteren en expertise te delen. Zowel over theorie als praktijk.

 

Call for proposals

Hoe komt immaterieel erfgoed en innovatie in jouw museale werking aan bod? Drie musea uit Vlaanderen krijgen de kans om mee af te reizen naar Frankrijk en er hun case voor te stellen.

 

Kandideren doe je door jouw inspirerende case in te zenden voor 16 novembeer 2018. Op 30 november communiceert de Stuurgroep van het project vervolgens de selectieresultaten. De reis- en verblijfskosten worden gedragen door IMP.

 

Meer info vind je hier.

 

Meer weten?

De volledige Call for Proposals lees je hier.

 

Beeld: copyright Eric Roger