Royaume des Femmes: Ziana met een hart voor Algerijns-Vlaams design

Voor vrouwen die in het huwelijksbootje willen stappen en op zoek zijn naar een jurk in een Algerijnse stijl, is er niet zoveel keuze voorhanden. Aanstaande bruiden spelen daarom vaak leentje-buur en kiezen uit het ruime aanbod tot de verbeelding sprekende, Marokkaanse kledij. Tot die conclusie kwamen wij toen één van ons zelf wilde huwen. We moesten het, voor het huren van een Marokkaanse jurk, buiten Gent zoeken en voor het huren van een Algerijnse jurk gingen we zelfs naar Parijs.

Die leemte besloten wij op te vullen met 'Royaume Des Femmes’. Met een opleiding ‘Haar en Make-up’ op zak en met als voorbeeld onze (schoon)moeder, die plezier vond in het aankopen van mooie bruidskledij voor vriendinnen vanuit het buitenland, stapten wij in dit avontuur.

Sinds 2017 bekwamen wij ons in het vak van de 'Ziana'. Een ‘Ziana’ is de steun en toeverlaat van veel bruiden met Maghrebijnse roots. Zij biedt meestal een ruime keuze aan bruidskledij, regelt de make-up, juwelen en haarstyling. Soms biedt ze ook de accessoires en decoratie aan die bij een feest horen, zoals een troon voor het huwelijkspaar. Als eerste in de Benelux specialiseren wij ons in Algerijnse kledij. Daarnaast hebben wij ook een ruim aanbod aan Marokkaanse kleding, waardoor onze klanten alles kunnen vinden op één adres.

Een diverser en aantrekkelijker aanbod aan huwelijkskledij beschikbaar maken, is onze missie. Feestkledij huren is duurzamer en je kan hierdoor ook een exclusiever stuk dragen op je huwelijk. Wij ontwerpen zelf onze kledij en maken unieke en handgemaakte stukken, waarin we Algerijnse, Marokkaanse en Vlaamse mode verbinden met traditioneel Algerijns en Marokkaans design en vakmanschap. De juiste stoffen en parels, en de vakman of vakvrouw die technieken en motieven onder de knie heeft? We vinden hen in binnen- en buitenland.

‘Royaume des femmes’ is niet alleen ons merk, maar ook de naam van een modeshow*, waar ‘Powerladies’, jonge ontwerpsters, hun talent tonen. De show is een eerbetoon aan vrouwen en hun kledingtradities van overal ter wereld.

*met steun van: Archipel Project, Darna, Djema El Fnaa en de Startersfabriek.