Molen, malen, gemaal. Erfgoed integraal verbindend!

18 december 2018
De Heetveldemolen staat vandaag in de kijker in de nieuwsbrief van Herita. Molenaars, bioboeren, brouwers, ... Mensen met een hart voor wat ons rest uit het verleden: gebouwen, landschap, machines, kennis, kunde ... en vooral met de blik op de toekomst. Het verhaal van hoe erfgoed, (on)roerend én immaterieel, leerrijk en van groot belang kan zijn voor samenleven vandaag en morgen.  

In eigen woorden leggen molenaar Monique Van Ongevalle en bioboer Tijs Boelens uit hoe zij met visie, vereende krachten én erfgoed de lokale economie en samenleven in het Pajottenland leven in blazen. Of ook wat al deze domeinen en deelverzamelingen -natuur; economie; welzijn; landbouw; monumentaal, industrieel, immaterieel, roerend erfgoed; ...- met elkaar te maken hebben en hoe duurzaamheid hierin een sleutelwoord vormt. 

 

Lees het volledige artikel van Herita hier. Op de website van Erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei kan je verder lezen over de passie van Tijs Boelens én nieuwsgierig doorklikken naar ander immaterieel erfgoed in de regio!