Bespelen van traditionele instrumenten: doedelzak, draailier, trekzak

In de muziekacademie van Blankenberge geef ik les in draailier en Vlaamse doedelzak. Een collega geeft trekzak. Met het spelen van draailier en doedelzak geven we een oude traditie door. Denk aan afbeeldingen van Breugel, Teniers, Jordaens ... Deze instrumenten zijn al eeuwen verbonden met feesten, dansen en zingen in deze gewesten. We blazen de traditionele muziek zo letterlijk leven in en willen een verdere evolutie voortzetten. Traditie is evolutie, ook in de muziek.

We leren de instrumenten op wekelijkse basis aan in de muziekacademie (de instrumenten zijn erkend in het DKO en hebben een volledige cyclus). Met de studenten en afgestudeerden doen we ook muzikale animaties in Blankenberge en omgeving.