Paard van Grembergen, alias Polliebar - Dendermonde

De gemeente Grembergen (Dendermonde) beschikte van 1869 tot 1953 over verschillende eigen paradepaarden. Vanaf 2010 verscheen op initiatief van Kermisdinsdaggroep 'de Plekkers' Ros Polliebar, een paard dat vast onderdeel vormt van de jaarlijkse reuzenstoet tijdens de Septemberkermis. De reuzenstoet gaat uit sinds 1987. Samen met Ros Polliebar gaan meer dan 20 reuzen, geïnspireerd op lokale persoonlijkheden en vervaardigd door lokale verenigingen, in stoet van de ene drankgelegenheid naar de andere. Ros Polliebar maakt jaarlijks (op vrijdag voor de tweede zondag van september) met Kermisdinsdaggroep 'De Plekkers' tot in de vroege uurtjes de straten van Grembergen onveilig. Het Ros heeft de unieke eigenschap om achteruit te kunnen lopen en de toeschouwers op een ferme waterstraal te trakteren. Ros Polliebar is daarmee het enfant terrible van de Dendermondse paradepaardjes!