Dia de los Muertos in het Mas

Register

Dia de los Muertos is een herdenking van de doden die oorspronkelijk vooral gevierd werd in Mexico en Guatemala en ontstond door uitwisseling van gebruiken en rituelen van het christelijke Allerheiligen en de precolumbiaanse herdenking, waarbij de zielen van de overledenen tijdelijk de aardse wereld terug bezoeken. Sinds 2012 wordt jaarlijks de Dia de los Muertos ook in het MAS gevierd, in samenwerking met cultuurfestival MAF, het Mestizo Arts Festival.Dia de los Muertos is een herdenking van de doden die oorspronkelijk vooral gevierd werd in Mexico en Guatemala en ontstond door uitwisseling van gebruiken en rituelen van het christelijke Allerheiligen en de precolumbiaanse herdenking, waarbij de zielen van de overledenen tijdelijk de aardse wereld terug bezoeken. Sinds 2012 wordt jaarlijks de Dia de los Muertos ook in het MAS gevierd, in samenwerking met cultuurfestival MAF, het Mestizo Arts Festival.

Trefwoord:
Meer weten: