Kijk naar de toekomst en begin bij jezelf !

Bij het zoeken naar oplossingen voor uitdagingen, vergeet je soms wat een schat aan inspiratie er in je eigen erfgoedpraktijk schuilgaat. Onderzoek eerst wat er leeft en denk van daaruit verder!


Hoe wordt het religieus karakter van de Heiligbloedprocessie Brugge vandaag beleefd? 

Het Auditcomité van de Heiligbloedprocessie Brugge stelde een onderzoek in. Immers, voor je één van de grote uitdagingen van de toekomst het hoofd biedt, kijk je het best eens goed in de ogen. Zeven betrokkenen werden geïnterviewd en hun visie werd samen met nieuwe inzichten gebundeld in een reflectienota.


Voor het comité, diverse experts die zich engageerden om drie jaar na te denken over de toekomst van Heiligbloedprocessie, was dit de basis voor een grondige aanpak van het religieuze luik van de processie. De eerste maatregelen waren toegespitst op de verbreding van de groep gelovigen die meestapt in de processie en op de aanpassing van de route. 


De nota is een werkinstrument dat er geregeld opnieuw bij wordt genomen. Hij wordt aangepast aan nieuwe inzichten en vormt een blijvend uitgangspunt voor reflectie.  

Trefwoord:
Contact:

https://www.bloedprocessiebrugge.be/

Voorbeeldacties: zo geven mensen immaterieel erfgoed toekomst